Πλεονεκτήματα

Βαθιά χαλάρωση

Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη συνεδρία, ο δέκτης βιώνει βαθιά χαλάρωση, η αναπνοή γίνεται φυσιολογική, το νευρικό σύστημα ηρεμεί, οι ανησυχίες μετριάζονται και έτσι γίνεται πολύ καλύτερη η διαχείριση του άγχους.

Καλή κυκλοφορία του αίματος

Το αίμα είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία του σώματος , καθώς θρέφει τους ιστούς και τα όργανα. Η ρεφλεξολογία μειώνει την σωματική και ψυχική ένταση και επιτρέπει στο σύνολο των αιμοφόρων αγγείων να εκπληρώνουν τις λειτουργίες τους.

Αποβολή τοξινών

Το σώμα διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς για να καθαρίζεται εσωτερικά. Το λεμφικό σύστημα, οι νεφροί, το ήπαρ, το έντερο, το δέρμα, είναι μερικοί από αυτούς. Η ρεφλεξολογία βοηθάει ώστε όλα τα συστήματα να λειτουργήσουν με τους φυσικούς τους νόμους.

Προσφέρει ευεξία

Μειώνοντας την ένταση και χαλαρώνοντας το νου, προσφέρει πνευματική διαύγεια, θετικές σκέψεις και ευχάριστα συναισθήματα. Πνεύμα και σώμα λειτουργούν αρμονικά.

Λειτουργεί προληπτικα

Η άμυνα του οργανισμού αποδυναμώνεται με την ένταση. Μέσω της βαθιάς χαλάρωσης που προσφέρει η ρεφλεξολογία, ενισχύεται η ασπίδα προστασίας του. Η ρεφλεξολογία μέσω των αντανακλαστικών σημείων , ανιχνεύει έγκαιρα την ασθένεια και την αποτρέπει πριν εμφανιστεί σε βαθύτερα επίπεδα.

Διατήρηση της ομοιόστασης

Ομοιόσταση είναι η ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί το εσωτερικό του περιβάλλον σταθερό, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος στο οποίο ζει. Η θερμοκρασία, το ph, τα επίπεδα γλυκόζης, είναι μερικοί από τους μηχανισμούς ομοιόστασης.    

Αναζωογόνηση της ενέργειας

Η ενέργεια κινεί τα πάντα, ρέει συνεχώς, κυκλοφορεί στην ύλη, στο πνεύμα και στην ψυχή. Για να υπάρξει ζωή, η ενέργεια πρέπει να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και να ρέει ανεμπόδιστα. Κάποιες αιτίες που εμποδίζουν την ομαλή ροή της ενέργειας είναι:

 • Κακή διατροφή
 • Έλλειψη άσκησης
 • Λάθος αναπνοή
 • Συσσώρευση νευρικών εντάσεων
 • Αρνητικές σκέψεις
 • Προδιάθεση, κληρονομικότητα
 • Κάπνισμα
 • Χειρουργικές επεμβάσεις
 • Λάθος στάση του σώματος
 • Μετατόπιση οστών του ποδιού
 • Στενά παπούτσια
Κάνοντας ρεφλεξολογία η ενέργεια κινείται, το άτομο βιώνει ζωτικότητα και ευεξία.

Επαναφορά σε φυσικούς ρυθμούς

Το σώμα βιώνοντας υπερβολικό άγχος, νιώθει να απειλείται, οι καρδιακοί παλμοί γίνονται πιο γρήγοροι, οι πεπτικές λειτουργίες μπλοκάρουν, ο μυικός τόνος αυξάνεται βίαια και μια σειρά άλλων αντιδράσεων συμβαίνουν , ώστε το σώμα να προειδοποιεί για την επερχόμενη καταστροφή. Δυστυχώς, πολύ συχνά το άτομο δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την πορεία, παρά μόνο καταπιέζεται περισσότερο, επιτρέποντας ακόμα μεγαλύτερη συσσώρευση πίεσης. Η ένταση οδηγεί σε εσωτερική έκρηξη και η ισορροπία των συστημάτων απορρυθμίζεται. Με τη ρεφλεξολογία επιτυγχάνεις βαθιά χαλάρωση. Τοποθετείς τον εαυτό σου σε ένα “ασφαλές περιβάλλον” , επιτρέποντας στο νευρικό σου σύστημα να χαλαρώσει και να λειτουργήσει ομαλά. Η ενέργεια κινείται, το αίμα ρέει ανεμπόδιστα και το οξυγόνο φτάνει σε όλα τα κύτταρα. Δεν χρειάζεται πια ούτε να πολεμήσεις, ούτε να δραπετεύσεις. Βιώνεις μια αίσθηση ισορροπίας και υγείας σε όλα τα επίπεδα. Τα ενεργειακά κανάλια ανοίγουν και η ροή της ενέργειας που ακολουθεί τις νευρολογικές και κυκλοφορικές λειτουργίες πραγματοποιείται χωρίς εμπόδια. Η αρμονία έχει επιτευχθεί. Το σώμα ισορροπεί, όταν και τα επτά κέντρα-chakras είναι ανοιχτά. Σώμα, νους και πνεύμα, βρίσκονται σε ισορροπία.

Κανάλι θεραπευτικής ενέργειας

Όταν προσφέρεις ρεφλεξολογία , αναπτύσσεται ένα κανάλι επικοινωνίας με το δέκτη, μια αόρατη σύνδεση, μία δέσμη από ακτίνες φωτός που εισχωρεί και φωτίζει όλους όσοι βρίσκονται παρόντες κατά τη διαδικασία αυτή.